امروز جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران خبر داد
۱۳۹۶ بيست و پنجم آذر
ارسال لینک مطلب به :
لینک ثابت  |  نسخه ی چاپی  |  ارسال برای دوستان  |  نظرات
 

کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران: انجمن های صنایع غذایی طی نشستی با حضور رئیس و تنی چند از اعضای کارگروه بررسی قانون مالیات بر ارزش افزوده مجلس شورای اسلامی ، خواستار معافیت مواد خوراکی و آشامیدنی از مالیات شدند؛ نتیجه بررسی های کارگروه مالیات بر ارزش افزوده در جلسه آتی با نمایندگان انجمن های صنایع غذایی اعلام خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی از برگزاری جلسه ای با حضور نمایندگان اتحادیه های صنایع غذایی ایران، ریاست و تنی چند از اعضای کارگروه بررسی نهایی قانون مالیات بر ارزش افزوده مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: درخواست اتحادیه های صنایع غذایی مبنی بر معافیت مواد خوراکی و آشامیدنی در آستانه تمدید طرح آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده در این جلسه با حضور نمایندگانی از کمیسیون اقتصادی و مرکز پژوهش های مجلس مطرح شد.

زرگران با اشاره به ارائه مستندات از سوی اتحادیه های صنایع غذایی به کارگروه بررسی قانون مالیات بر ارزش افروده در این جلسه، گفت: با توجه به مقایسه تطبیقی انجام شده میان کشورمان با سایر کشورهای جهان در زمینه اخذ مالیات بر ارزش افزوده، در اکثر کشورهای اروپایی محصولات غذایی و آشامیدنی، پس از دوره فرآوری، به غیر از آن دسته از محصولات صنایع غذایی که در بخش رستوران، هتلداری و بازرگانی و غیره مصرف می‌شوند و خدمتی خاص روی آن صورت می‌گیرد، از پرداخت مالیات معاف هستند.

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، هدف صنایع غذایی را تامین خوراک جامعه به نحوی که تمامی اقشار جامعه بتوانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند، عنوان کرد و گفت: گستره معافیت مالیاتی در کشور ما تنها در مورد محصولات خام کشاورزی است، در حالی که امروز با پیشرفت تکنولوژی و گسترش شهرنشینی، محصولات غذایی فرآوری شده از سهم بیشتری در سفره خانوار برخوردار هستند، اخذ مالیات بر ارزش افزوده از این محصولات سبب شده است تا آنها با قیمت های بالاتری به دست مردم برسند. به عنوان مثال اخذ مالیات بر ارزش افزوده از کالاهایی چون ماکارونی، که عموما از سوی دهک های پایین درآمدی جامعه مورد استفاده قرار میگیرد، سبب فشار بیشتر بر گروه های آسیب پذیر جامعه میشود.

وی در ادامه توضیح داد: امروز گوشت قرمز به عنوان یکی ماده خام کشاورزی در حالی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف است که با توجه به قیمت حدود 50 هزار تومانی این کالا در بازار، عمدتاً در سبد غذایی طبقات مرفه جامعه جای دارد و فرآورده های گوشتی که مصرف کننده آن در عمل طبقات ضعیفتر جامعه هستند از پرداخت مالیات معاف نیست؛ به نظر شما این معافیت مالیاتی بیشتر شامل حال طبقات مفه جامعه میشود یا طبقات ضعیف؟

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی با اشاره به آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی در ارتباط با سهم هزینه خوراک از کل هزینه خانوار، گفت: طبق آخرین آمار سال ۹۵،  ۲۳ درصد از هزینه های خانوار ایرانی به طور متوسط به خرید خوراکی ها اختصاص دارد، در حالی که طبق آمارهای سال 2016 وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا این شاخص برای کشور انگلیس حدود 8 درصد، ایالات متحده آمریکا 6 درصد، قطر 12 درصد، کره جنوبی ۱۳ و برزیل ۱۵ درصد است، که نشان می دهد مردم کشور ما محصولات غذایی را بسیار گرانتر از بسیاری از کشورهای توسعه یافته یا حتی در حال توسعه دنیا خریداری می کنند.؛ مالیات بر ارزش افزوده صنایع غذایی یکی از عواملی است که سبب میشود این گرانی مضاعف گردد و غذا گرانتر به دست مردم برسد و در واقع مالیاتی است که از دهان مردم گرفته میشود؛ زیان کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا برای محصولات غذایی، به طور قطع متوجه تولید کشور نیز شده است و بر شرایط رکودی حاکم بر آن دامن زده است.

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با تاکید بر پیگیری اتحادیه های غذایی تا حذف کامل این مالیات برای صنایع غذیی کشور، از اعلام نتیجه بررسی های کارگروه مالیات بر ارزش افزوده مجلس شورای اسلامی در جلسه آتی با نمایندگان صنایع غذایی کشور خبر داد.

نظرات ارسال شده
ارسال نظر
نام شما
ایمیل
وب سایت  
 
شرح نظر  
عبارت زیر را در کادر وارد کنید

جستجو
اطلاعات مطلب
گروه
بازدید 1026

در حال حاضر شما از مرورگر Internet Explorer نسخه 6 یا 7 استفاده می کنید ، خواهشمند است از نسخه بالاتر این مرورگر استفاده کنید یا مرورگر Mozilla Firefox را که توصیه ما نیز می باشد از اینجا دانلود کنید!